Tandläkare i Järfälla kollar din munhälsa

17 juni 2021 jonas olsson

Lyckas du hålla undan de små tandtrollen som så gärna hälsar på? När de väl kommer, då gör de ett fäste och blir större och större. Det kan bli så pass stort att man behöver ta bort tanden, eller göra en rotfyllning. Av den anledningen ska man alltid hålla tandtrollen borta, de är inte välkomna att ställa till problem i din mun. 

Tandborste och tandkräm, minst två gånger per dag ska det borstas. Gärna med eltandborste om man har det, de har en tendens att komma åt bättre. Tandborsten kommer dock inte åt överallt, så för att verkligen göra det bra behöver man även använda sig av tandtråd.

Man bör även tänka på vad man stoppar i sig. Att dricka för mycket läsk, eller äta för mycket socker är inte bra för tänderna. Tandtrollen däremot, de älskar det. 

 

Undersökningar och behandlingar

Tandläkare i Järfälla går noggrant igenom dina tänder vid kontroll. Är du hos dem första gången börjar man ofta med att ställa lite frågor. En undersökning kan gå till på olika sätt. Ser man att något kan vara ett hål kan man även göra en röntgen för att få se hela tanden och roten. 

De gör olika sorters behandlingar där. Oavsett om det är att laga ett hål, göra en rotfyllning eller ta bort tandsten. De kan även göra behandlingar som att korrigera bettet om tänderna är sneda. Ja, det mesta kan de göra helt enkelt. Minst en gång per år bör du gå till tandläkaren, fler om det behövs. 

Har du eller ska du byta tandläkare, då kan du vända dig till https://www.magicaldental.se/. Det är viktigt att man som klient känner sig nöjd med deras bemötande. Har du tandläkarskräck eller lider av något annat? Ha en öppen dialog så tar de hänsyn till det. Tandläkare har stor kunskap kring tandläkarskräck.

Fler nyheter