Tandhygienisten gör första kontrollen

23 augusti 2021 jonas olsson

När du inte har varit hos tandläkaren på ett bra tag, är det tandhygienisten du möter allra först. Din munhälsa kollas upp grundligt och man tar röntgenbilder. Om du sköter dina tänder pedantiskt, finns det förmodligen inte så mycket att anmärka på och du kommer fort därifrån.

Tandhygienisten brukar skrapa lite tandsten, kolla så att tandköttet ser fint ut, och ifall röntgenbilderna visar att allt är bra, kan du helt enkelt gå hem igen. Den där första kontrollen är mycket viktig, för utan den kan det bildas hål i tänderna utan att du har en aning om det.

Kariesangrepp vill man undvika

Hål i tänderna, eller karies, undviker vi medvetet genom att borsta tänderna noggrant och att inte äta för mycket sötsaker mellan tandborstningarna. Det är få människor som klarar av att leva så strikt och sunt, och därför får man vara desto mer noga med att verkligen gå på alla tandkontroller man blir kallad till.

Länktips: https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct

Bakterierna som orsakar karies finns där alltid, mer eller mindre, och man ser att det är ganska orättvist vem som får hål i tänderna och inte. Den som slarvar med både kost och tandborstning kan ha perfekta tänder, och den som sköljer med fluor, använder tandtråd och äter sund kost kan ha mängder av fyllningar. Livet är inte rättvist.

Din tandhygienist i Stockholm

För det mesta går besöken fort hos en tandhygienist. Du behöver inte ta ledigt så mycket från ditt arbete om du jobbar i Stockholm och har din tandhygienist där också, som exempelvis tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct. 

Det är också ekonomiskt fördelaktigt att sköta tänderna noga. Hittar tandhygienisten någon liten prick som skulle kunna bli ett hål, är det så tidigt upptäckt, att det inte hinner ske någon större skada. Kanske är det så att tandhygienisten med sin kontroll sparar pengar åt dig.

 

Fler nyheter