När var du senast hos din tandläkare i Järfälla?

30 juni 2022 Lily Hansen

editorial

Tandläkarbesök är för många någonting som kan vara förenat med ångest. Det är inte alltid det behöver finnas någon egentlig anledning till varför man är rädd för antingen det ena eller det andra.

Tandläkarskräck är inget undantag och man kan ha det utan att det faktiskt har hänt en någonting dåligt tidigare. Fast även om man inte har tandläkarskräck själv kan de flesta nog vara överens om att tandläkarbesöket inte är den mest angenäma upplevelsen i världen.

Rädd eller ej, tandläkarbesök är någonting man helst inte går på oftare än man behöver. Så vad är det bästa sättet att undvika det? Ja, det kanske verkar lite motsägelsefullt, men det bästa sättet att undvika tandläkarbesök är att gå till just tandläkaren.

Helt motsägelsefullt är det inte egentligen, för så länge du går på regelbundna undersökningar minst en gång om året kan du slippa större besvär då eventuella problem upptäcks tidigt och kan åtgärdas innan de blir värre. Har du inte redan en tandläkare du går till regelbundet så sök bara på “tandläkare Järfälla”.

 

Tandläkare

 

Akut eller estetisk tandvård?

Ingen vill uppleva sömnlösa nätter till följd av tandvärk och de som har upplevt det någon gång vill helst inte göra det igen. Det kan vara så illa att ingen mängd smärtstillande tycks hjälpa och smärtan inte ger med sig.

Ibland händer detta oavsett hur bra man är på att ta hand om sina tänder. En sak som dock är säker är att det sällan blir bättre av sig själv, tvärtom kan det bli värre. Har du problem med tandvärk så tveka inte utan boka en akuttid snarast möjligt.

Men tandläkaren kan också hjälpa dig att få det där vackra leende som alla vill ha. Lider du av missfärgade tänder och liknande eller behöver tandreglering kan en skicklig tandläkare ta dig en lång bit på vägen till det där vackra leendet alla vill ha.

Fler nyheter