En månlampa ger trevlig stämningsbelysning i hemmet

29 december 2021 Cecilia Olsson

editorial

Belysningen i hemmet är väldigt viktig och genom att ta in både funktionell belysning samt belysning som finns i rummet för att skapa en trevlig stämning så får man en bra balans och en hemtrevlig bostad. Många lägger störst fokus på allmänbelysning och funktionsbelysning som ofta är i form av taklampor samt belysning över arbetsbänkar, skrivbord, handfat och andra platser där belysningen bör vara mer funktionell än vad den är mysig. Och visst är det bra att lägga fokus på dessa platser, men vill man ha ett mysigt hem så behövs även stämningsbelysning. 

Stämningsbelysningen är ofta lamporna som gör att rummet känns komplett

Stämningsbelysning mjukar ofta upp och kompletterar den övriga belysningen perfekt. Det är vanligt att man väljer lite varmare sken på stämningsbelysningen just för att den ska göra att man lättare kan koppla av och få en mysig atmosfär i rummet.

image

Det finns dock lampor där man kan variera mellan kallt och varmt sken samt även mellan olika färger. Det gör att lampan kan anpassas och därmed alltid passa in i omgivningen samt ge kallt eller varmt sken beroende på om man ska läsa, sova eller göra något annat. Ett exempel på en sådan lampa är månlampan. 

Månlampor passar i hemmets alla rum och kan lysa vackert dag som natt 

En månlampa har en vacker rund form med skiftningar i ytan som gör att den ser ut som månens yta. Dessa lampor passar i allt från vardagsrummet till barnrummet och kan med fördel även användas som nattlampa. Anledningen att den passar bra till det är för att man enkelt kan skifta färg och även anpassa ljusstyrkan. Hos DinGadget.se hittar man månlampor i flera storlekar till bra priser. Lamporna står på ett vackert stativ av trä, men eftersom de laddas upp för att sedan lysa i åtta timmar så kan de även flyttas runt vid behov.

Fler nyheter