En golfklubb som välkomnar både nybörjare och erfarna spelare

04 maj 2022 Cecilia Olsson

editorial

Något av det bästa med golf är att i princip alla kan utöva sporten på en eller annan nivå. Så länge man kan svinga en klubba så är det möjligt att njuta av aktiviteten som erbjuder både utmaningar och väldigt mycket frisk luft. Det finns dock regler som innebär att det krävs Grönt Kort för att få spela själv på golfbanan, men många golfbanor har även en så kallad Pay and Play bana där vem som helst får spela, även den som inte har Grönt Kort eller är medlem i en golfklubb.

Vad är ett Grönt Kort?

Det Gröna Kortet i golf är ett slags bevis på att man vet hur man spelar golf på ett säkert sätt och att man kan ta sig runt på en bana med tillräckligt god spelstandard. För att ta ett Grönt Kort så krävs det att man går igenom både teori och tränar på spelet.

golfklubb

Man kan antingen lära sig teorin online samt träna och spela på en klubb eller så kan man vända sig till en golfklubb direkt. De flesta klubbar erbjuder teoriutbildning och praktiska lektioner, ibland tillsammans med medlemskap.

En golfbana som välkomnar alla

Motala GK är en golfklubb som alltid välkomnar gäster och medlemmar. Det finns oftast plats och alla får spela, den som inte har Grönt Kort kan spela på deras Pay and Play bana. För den med Grönt Kort så finns Motala GK’s bana som består av tre 9-hålsslingor, alla med olika karaktär. Varje hål kräver en ny spelstrategi, vilket innebär att man lär sig att spela en varierad golf och tränas i att hålla bollen i spel. På Motala GK är det en utmaning att gå på sitt handicap. Motala Golfklubb är även auktoriserad ”Grönt Kort Klubb” så det finns goda möjligheter att ta Grönt Kort där.

Läs mer om vad Motala Golfklubb har att erbjuda på https://motalagk.se/.

Fler nyheter