Det som bär oss fram genom livet

25 januari 2020 Mikael Barani
Det som bär oss fram genom livet

Visst är det fantastiskt hur våra fötter bär oss fram genom hela livet. 
För när man tänker efter hur många kilon som i slutändan står och väger på fötter och anklar så är det nästan otroligt att vi kan stå, gå och springa. Det är bara att lyfta på hatten inför evolutionen och bli imponerad och ödmjuk inför att allt verkar följa en sorts plan.

För man skulle ju lätt kunna tänka sig att våra fossingar inte skulle mäkta med all den vikt och belastning som vi lägger på dem.

Därför är det så viktigt att vi också tar hand om fötterna. De behöver helt enkelt lite kärlek och omvårdnad då och då. Kanske låter det lite cheesy, men det kan faktiskt vara fint att även säga ”tack” till både fötter och resten av kroppen – för deras roll som fordon här i livet.

Så kom ihåg att springa barfota ofta. Skor är fantastiska uppfinningar som tillåter oss att ta oss fram i såväl bökig terräng som kalla klimat, men våra fötter behöver också stimulans i form av att vara bara. Egentligen ska ju våra tår spreta precis som våra fingrar, men eftersom vi håller dem inlåsta i skor hela tiden så blir de allt mindre dynamiska.
Passa därför på vädra dem i gräset på somrarna, eller varför inte i skogen – även när det är lite svalare. Så länge du kommer ihåg att vara uppmärksam på var du sätter ned fötterna.

Hitta även bra barnskor till dina småttingar så att de får en bra start på livet. Gå i ojämn terräng och inte bara på platt asfalt så att fötter får jobba. 

På så sätt så får du fötter som håller sig friska länge. De ska trots allt bära oss ända fram till slutet, även om det fortfarande är långt kvar dit.

Fler nyheter