Dejt på en italiensk restaurang

07 juni 2022 jonas olsson

editorial

Att bli bjuden på dejt är någonting som de flesta singlar längtar efter. Särskilt om du blir uppvaktad med fantastisk mat och god dryck på en italiensk restaurang. Det finns få landsmän som är så duktiga på att hantera råvaror som italienarna. Nog för att det är gott, men att tro att italiensk mat är begränsad till pizza och pasta är att missta sig. Missa för guds skull inte den sicilianska aubergineröran Caponata, eller Melanzane alla parmigiana, som är en annan rätt med aubergine som huvudingrediens. Den är så god att smaklökarna vill dansa!

Romantisk atmosfär

Slå er ned över ett glas rött och bli serverade en utsökt risotto, eller varför inte en pizza av högsta kvalité. Italienska restauranger är ypperliga för det romantiska mötet. Ofta spelas lite skön musik som får det att pirra och kittla i kroppen. En trevlig restaurang med god ambiens i Vasastan är https://www.ciaociaoiv.com/.

Här kan du också få pizza eller pasta för avhämtning. Kanske är det Lady och Lufsen som spökar och gör att just italienskt känns sådär otroligt romantiskt. Perfekt för en första dejt, eller varför inte för dejten i långtidsförhållandet med små barn.

 

Italiensk restaurang

Unna dig vardagslyxen

Om du bor i stan kan det också vara superskönt att köpa med dig god mat hem från en italiensk restaurang och mysa i soffan. Det här är kanske någonting som de flesta väntar med till helgen, men varför då? Unna dig lyxen att slippa laga middag en vanlig vardag! Festa till det, och när du ändå är igång, varför inte beställa de där mumsiga förrätterna också?

Är det någonting som kan få en annars så grå och arbetsam vardag att kännas lyxig, så är det någonting extra gott att tugga på. Avsluta middagen med lite god glass eller en bit mörk choklad. Det är det absolut minsta du är värd! 

Fler nyheter