Upptäck ett bed and breakfast i Gävle

28 oktober 2022 Camilla Holmgren

editorial

Att bo på ett bed and breakfast i Gävle, till exempel Hotelaveny, kan vara en mycket trevlig upplevelse. Det finns flera fördelar med att välja detta alternativ framför ett hotell. I denna artikel tänkte vi gå igenom vad ett bed and breakfast är, varför du borde bo på ett bed and breakfast minst en gång i livet samt hur du väljer ett bed and breakfast.

Vad är ett bed and breakfast?

Ett bed and breakfast är en typ av boende som erbjuder övernattning och frukost. Bed and breakfasts är vanligtvis små familjeföretag.

Varför ska du bo på ett bed and breakfast?

Det finns flera fördelar med att bo på ett bed and breakfast jämfört med ett hotell. En fördel är att du kan förvänta dig en mer personlig upplevelse. Ägarna till bed and breakfast är vanligtvis på plats och finns tillgängliga för att svara på alla frågor du kan ha om området. De kan också ge tips om saker att göra i området. Att bo på ett bed and breakfast kan helt enkelt kännas mer hemtrevligt än en global hotellkedja.

Hotell

En annan fördel med att bo på ett bed and breakfast är att du kan förvänta dig en mysigare atmosfär. Detta kan vara särskilt trevligt om du reser ensam eller om du letar efter en romantisk semesterresa.

Historien bakom bed and breakfast

Begreppet bed and breakfast är inget nytt. Faktum är att bed and breakfasts historia kan spåras ända tillbaka till den tid då värdshus grundades i Europa. Dessa värdshus erbjöd resenärer en plats att vila för natten och en varm måltid på morgonen innan de gav sig iväg på sin resa igen.

Begreppet ”bed and breakfast” är flera hundra år gammalt, men man tror att termen ”bed and breakfast” har sitt ursprung i England i slutet av 1800-talet. På den tiden öppnade många överklasshem sina dörrar för resenärer och erbjöd dem en plats att stanna över natten. Frukosten ingick i priset för rummet och serverades vanligtvis i matsalen på boendet.

Fler nyheter