Ta ridlektioner i Stockholm

28 juli 2021 Lily Hansen

Vill du prova på att rida på hästar? Kanske är det din dröm att börja tävla inom hästhoppning, dressyr eller annat? Då kan du prova på att ta ridlektioner i Stockholm hos exempelvis https://www.swartlingsridskola.se/. Men om du aldrig har ridit på ridskola förut så kanske du vill veta hur det går till och vad du själv behöver ha för att kunna börja rida? Svaret på den frågan är att det beror lite på om du bara har tänkt ta en lektion eller flera.

För dig som vill gå flera lektioner brukar man ha terminer, precis som skolor. Under dessa sker det ett antal lektioner, som du kan boka upp dig på. Men det brukar även finnas möjlighet att få prova på, om du bara vill se om det är något för dig. Dessutom händer det att ridskolan kan ha läger eller sommarklasser, där du kan rida under en mer begränsad tid. Det kan vara trevligt att veta att du har en hel del att välja bland när du ska bestämma dig.

 

Utrustning för en ryttare

På ridskolor brukar det finnas en del som du kan låna. Oftast är det hjälmar och spön som finns till låns, men ibland kan det även finnas skor eller stövlar. När du väl har bestämt dig för att börja rida en längre tid, eller tills vidare, så kan du istället satsa på en egen utrustning. Men det gäller bara för det som du själv ska ha på dig. Allt inom utrustning för hästen finns redan på ridskolan, redo och anpassat för hästen som den ska sitta på.

Den utrustning du själv behöver är ridstövlar eller ridskor, ridbyxor och en hjälm. Många använder även ridhandskar och en passande tröja. Din klädsel kan även bero på vad det är för typ av ridning du ska göra, och om du ska tävla.  

 

Fler nyheter