Spara pengar med ett eget släp

11 oktober 2019 Lily Hansen
Spara pengar med ett eget släp

Funderar du på att köpa en biltrailer, men är osäker på vad du ska tänka på? Det är många gånger man letat efter en ledig trailer att hyra. Ibland är trailern för stor och dyr och ibland alldeles för liten för ditt behov. När flyttlasset går, när man höststädat trädgården eller kanske när man renoverar och ska köra hem byggmaterial från affären. Det finns många tillfällen man önskar att man hade en egen biltrailers som alltid är tillgängligt och dessutom inköpt för att passa just dina behov. Men det är även en ekonomisk vinst, speciellt om man har goda vänner med samma behov.

 

 

Vikten har betydelse

 

Det viktigaste att börja fundera över är vad det är man tänker att man ska använda trailern till. Kommer du att köra tunga laster eller lätta? Det är bättre att köpa en trailer som klarar lite mer än vad man räknar med. På så vis är du på den säkra sidan om lagen. Men se till att du har ett körkort som tillåter att du kör tunga släp. Ett aluminiumsläp väger mindre, vilket gör att du kan lasta tyngre innan du uppnår maxvikten. En stålvagn är billigare, men tyngre och blir rostigt efter en tid.

 

Tänk långsiktigt

 

Känner du att du har en begränsad budget, men ändå vill satsa på en biltrailer av bra kvalitet? Det finns begagnade släp att köpa, men tänk på att se till att det är besiktigat innan du köper det. Det kan även vara ett alternativ att köpa släpet tillsammans med en granne eller kompis. Då kan ni halvera utgiften och vara säkra på att släpet verkligen kommer till användning. Det är klokt att köpa ett släp som är i så bra skick och kvalitet att du kan sälja det vidare om du inte längre skulle ha användning för det.

Fler nyheter