Neonskyltar lyser bäst i Göteborg

18 maj 2022 Lily Hansen

editorial

Oavsett om du alltid drömt om att se ditt eget namn i neon eller har ett företag som försöker sälja ditt varumärke, är det dags att förverkliga din dröm. En neonskylt är din slagkraftigaste marknadsförare. Den mångåriga erfarenheten av neonskylt-tillverkning har gjort hantverket så enastående att din dröm kommer att lysa, om inte i all evighet, så under en lång tid. 

Det finns ingen effekt som neonskyltar i Göteborg inte kan åstadkomma. Gemensamt för alla neonskyltar är att de görs av glasrör som fylls med neongas. Om du värnar om miljön, finns det neonskylt med LED-teknik. Besök följande hemsida och bli inspirerad: https://www.skyltcompaniet.se/produkter/neonskyltar/.

Neonskyltar är hundra procent handgjorda. Den precision som krävs för att få glasröret att böja sig som man vill, kan inte nås med en maskin då risken är stor att glasröret spricker. Det krävs hand-öga-koordination. Varje neonrör börjar som en rak linje, men genom magi (egentligen genom hög värme) kommer röret till liv. Sedan, med bestämda handrörelser och en oklanderlig känsla för tajming, böjer tillverkaren glasröret till den tänkta designen.

 

Neonskyltar Göteborg

 

Vill du synas, skaffa en neonskylt

Det var visserligen inte fransmannen Georges Claude, neonbelysningens uppfinnare, som myntade ”det som inte syns finns inte”. Men han lyckades likt många andra vetenskapsmän – av en slump – slå sitt huvud på den förträffligaste spiken. Och idag, efter några justeringar och ytterligare vetenskapliga framsteg, är neonljuset här för att du ska synas.

Det finns ingenting som kan konkurrera med neon när det kommer till att förverkliga en vision. All sorts text och logo är en enkel match för neonröret. Det finns ingen design som detta rör inte kan slingra sig fram till.

Bonus: Det är inte bara reklamskyltar som neonskyltar används för. Eftersom neonljus kan skära genom dimma, används neonskyltar flitigt på flygplatser för att hålla flygplanen säkra i dåligt väder. Neonljus syns på väldigt långt håll.

Fler nyheter