När livet och trappan rullar på
Rulltrappor

När livet och trappan rullar på

Visst är rulltrappor en fantastisk uppfinning! De rullar på, dag ut och dag in. Precis som en metafor för livet. Det är nästan en svindlande tanke att föreställa sig en värld utan dem. De tar oss ner i underjorden eller till bottenplan när våra egna ben är för trötta för att röra sig, och de tar oss uppåt i byggnaden med samma oförtrutna energi. 

Snygga och smäckra är de också. Trots sin enorma storlek smälter de in i huskroppen på det mest naturliga sätt. Och trots att de blir nedtrampade dagligen fortsätter de ändå att serva oss människor.

 

Grus i maskineriet

Vad skulle hända om rulltrapporna helt plötsligt slutade fungera? Eller om de började tackla av, sakta men säkert? Först gnisslande ljud i maskineriet, som eskalerar till lossnade trappsteg. Scenariot skulle kunna vara hämtat från en Alfred Hitchcock-film. 

Om det skulle hända finns det hjälp att få. Klicka på länken http://www.rulltrappservice.se/ så är räddningen ett steg närmare. Det Ruab Rulltrappservice inte vet om rulltrappor är inte värt att veta. De hjälper till och med andra rulltrappsreparatörer när de går bet. Företaget ser inte bara till att maskineriet går som smort igen, de säljer också rulltrappor, både nya och begagnade. 

 

 

Onödigt vetande

Om det känns övermäktigt att köpa en hel rulltrappa, kan du alltid köpa delar av den. Tänk också på att rulltrappan behöver regelbunden service. På tal om mäktigt, en 132 meter lång rulltrappa tronar i Kievs tunnelbana. Den sägs vara världens längsta enskilda rulltrappa. Vill man åka rulltrappa en ännu längre stund kan man bege sig till Hongkong där världens längsta system av rulltrappor finns, närmare bestämt 790 meter långt. 

Den allra första rulltrappan byggdes redan i slutet av 1800-talet. Och naturligtvis finns det spiralformade rulltrappor också. Något att tänka på när du vill ta ut svängarna lite mer.