Magnetiska leksaker från Magna-tiles

23 januari 2022 jonas olsson

editorial

Ibland kan du som förälder säkert uppleva att ditt barn är som en magnet på dig. Klamrar sig fast vid benet och vägrar släppa taget. Precis som om att det inte ens vore praktiskt möjligt. Som om att ungen vore en magnet och du vore ett kylskåp. Barn behöver naturligtvis få all möjlighet att leka av sig. Men samtidigt behöver du förstås lite avlastning. Då får barnet gärna leka med leksaker för att kunna underhålla sig lite på egen hand.

Och varför då inte magnetiska leksaker? Det brukar kallas för “Magna-tiles”. Leksaker som i sin konstruktion är magnetiska och därför kan sättas ihop. Precis som magneten mot kylskåpet. Eller som den levande låtsasmagneten som fäster sig på ditt ben. Magna-tiles har precis de egenskaper som du vill ha i leksaker till ditt barn. De är roliga och fantasifulla men samtidigt också säkra och stimulerande.

Magna-tiles

Det gäller att ha fantasin

Jämför du Magna-tiles med andra leksaker så har de flera fördelar. Ta till exempel ett par vanliga barbiedockor eller två gosedjur. Hur magnetiska är de på en skala 1-10? Sannolikt 1, om ens det. Troligen är de inte ett dugg magnetiska. Det innebär att barnet inte kan sätta ihop leksakerna och låta fantasin sätta gränserna för vad som ska kunna byggas med dem. Sätt en docka på en annan docka och den förstnämnda dockan ramlar garanterat ned från den andra.

Sedan finns det ju en annan fördel med magnetiska leksaker som Magna-tiles. Det blir enormt mycket lättare att städa och hålla reda på var leksakerna befinner sig. De sitter ju ihop som magneter. Det blir svårare att bli av med mindre tillhörande delar när de kan fästas med de andra delarna. Och om inte annat kan du ju sätta upp dem på kylskåpet. Det finns mycket roligt du kan göra med Magna-tiles. Det gäller bara att ha fantasin.

Fler nyheter