Husdjur väger tungt i hjärtat
Industrivågar

Husdjur väger tungt i hjärtat

Nu när det börjar bli kallare ute är det lite extra skönt att krypa ihop med våra fyrbenta vänner där hemma. Hundar och katter är ju inte bara extra familjemedlemmar, utan fungerar ju även som värmekuddar när kylan knackar på.
Tvärtom är det ju när det är så varmt att man inte orkar existera. När husdjuren vill nära och gosa, medan man själv redans svettas, då har man inte problem med att putta undan dem snällt men bestämt.

Men oavsett årstid så är dessa små liv ändå alltid del av familjen. Med tiden inser man att ens husdjur inte kommer att leva för evigt, tyvärr. Ofta reflekterar man inte över det just när de blir en del av familjen. Då är det ju mer lycka och nyfikenhet över vilka som har flyttat in hos en. Speciellt kanske om man har barn hemma.
Men ju äldre de blir desto mer kommer krämporna. Besöken hos veterinären, där husdjuren alltid vägs på industrivågar, blir tätare. Det är när vikten börjar dala som det ofta kan vara dags att förbereda sig på det oundvikliga.

Det låter kanske lite underligt att säga, men våra husdjurs död är på något sätt en gåva.

Vi människor är oftast så rädda för döden, även om alla vet att den är oundviklig.
När våra älskade husdjur lämnar jordelivet så bli vi människor också tränade i att acceptera döden. Ingen av oss lämnas som sagt denna plats levande, och någonstans finns det en styrka i att acceptera det. 
Det kan till och med göra så att vi lever ännu mer medan vi är här på jorden. Om det ändå tar slut en dag – varför inte ta tillvara på chansen och utforska livet till dess fulla potential?

Hur det än må ligga till så är det alltid värt att passa på och gosa lite extra med ditt husdjur.