Har du svamp i badrummet?
svartmögel

Har du svamp i badrummet?

Vi gör alla vårt bästa för att hålla det rent och städat hemma. Ja i varje fall inför att vi ska få gäster.
Övrig tid är det kanske inte hela världen om det är lite rörigt därhemma.
Alla som har barn i yngre åldrar, och i de övre med för den delen, vet att det lätt blir stökigt och smutsigt i huset alla små vrår. Men vi gör vårt bästa för att det ska vara rent och fräscht.

Men det är på något plan en ständig kamp mot förfall. Speciellt i dessa tider då till exempel skadedjuren börjar öka.
Framför allt verkar vi vara inne i vägglösens era. Eftersom vi reser i allt högre utsträckning, och ofta till mer exotiska ändamål, får vi lätt med oss liftare hem. Just dessa små kryp följer verkar ha fastnat för att hoppa in i våra resväskor och sedan inte hoppa ut igen förrän vi har kommit till våra bostäder.

Men vi har också andra sorters ovälkomna gäster hemma hos oss – gäster som inte alls är lika långväga som vägglössen.

Har du kanske sett att väggarna inne på din toalett eller i din dusch har vissa svarta inslag? Då kan det vara så att du har svartmögel hemma hos dig.

Framför allt kan det drabba dig om du bor i ett äldre hus, där ventilationen inte riktigt är den bästa. Detta leder till att luftfuktigheten stiger inne i badrummet, vilket är som att skicka ett inbjudningskort till de olika mögelsvampar som samlas under begreppet ”svartmögel”.

Misstänker du att du är drabbad så kan du köra ett enkelt svartmögel test från mögel-test.se. Testen kommer i olika prisklasser beroende på om du till exempel vill veta om du även har dolt svartmögel hemma.
Det enklaste testet kostar bara ett par hundralappar och ger dig svar på fem minuter.