Gasol och biogasol

30 juli 2020 william eriksson

Gasol är en enkel och effektiv värmekälla. Som sådan används den på betydligt fler ställen än man kanske tänker på dagligen. Du har kanske gasol i köket, i husbilen och till grillen. Man kan bränna ogräs med gasol. Vintertid när rörledningar gått sönder och behöver lagas tinar man marken snabbt och effektivt med gasol. Tittar du ut i restaurangköken kommer du säkert att se gasolspisar. Överallt där man behöver snabb, säker och effektiv värme finner du gasol. En stor fördel med en gasolspis är att den fungerar även om det skulle bli strömavbrott. Ingen anledning till panik, det går att laga mat ändå.

 

Nya intressanta produkter

Som alltid och överallt sker utveckling. Vi människor gillar att hitta på nya lösningar och primagaz.se är inget undantag. Nu tar man fram en produkt som är kemiskt identisk med vanlig gasol, men som är tillverkad av biomassa, det vill säga ett förnybart material från matavfall och vegetabiliska oljor. Lika snabbt, lika effektivt och mer hållbart. Den nya biogasolen går att använda med exakt samma utrustning som den traditionella gasolen. Du får samma goda grillning som tidigare. Har du förresten testat att grilla ditt ogräs? Med en ogräsbrännare driven av gasol tar du snabbt och enkelt bort allt tråkigt ogräs som tittar upp i trädgårdsgången.

 

 

En erfaren och kompetent leverantör

När man handlar gasol ska man veta att leverantören är seriös. Gasolflaskor behöver åka in på revision och kontrolleras med jämna mellanrum. Likaså är det viktigt att allt går till på rätt sätt vid fyllningen. Därför ska du inte chansa och köpa gasol av någon mindre nogräknad firma. Ett bra tips för framtiden är att handla hos primagaz.se. Tänk också på att kontrollera och uppdatera din utrustning. Byt slang varje år och kontrollera med läcksökningsspray när du monterat din flaska. Gasol ger dig effektivt bränsle och en enkel uppvärmning.

Fler nyheter