Fysioterapeut i Köping hjälper med kontorsrygg
fysioterapeut

Fysioterapeut i Köping hjälper med kontorsrygg

Sofia sitter praktiskt taget hela dagen. Först sitter hon vid skrivbordet i flera timmar och jobbar. Sedan sitter hon i möte. När jobbet är slut sitter hon i bilen på väg till affären, handlar lite till middagen och när hon kommer hem och fixat mat, sätter hon sig i soffan fram sin favoritserie. 

Sofia är fullt medveten om att hon måste göra något för att röra på sig mer. Men hon har redan så ont i ryggen att gå ut på promenad blir ett lidande. Ikväll märkte hon en ihärdig smärta i höger arm. Morgonen efter var smärtan ännu starkare och hon kunde inte ens använda datormusen utan att konstant bli påmind om hur mycket ont hon har i armen.

 

Återhämtande och förekommande behandling

Som tur är tar Sofia itu med problemet. Hon söker upp ett telefonnummer till en fysioterapeut i köping, där hon bor och bokar in ett besök så snart som möjligt. Läkaren tittar, känner och klämmer på rygg, arm och nacke. Snart får Sofia reda på att hon har flera muskler inflammerade. Stenhårda, sa läkaren. 

Sofia ska få en behandling och efter några besök hos sjukgymnasten ska musklerna återhämta sig. Men det räcker inte med det. På mottagningen får hon lära sig hur hon kan undvika att skada sin rygg och få en bättre hållning även om hon har ett skrivbordsjobb.

 

Vikten av fysioterapi vid stark smärta

Det är jätteviktigt att ta hand om kroppen, och man bör inte underskatta effekten som enkla övningar och sträckningar har på den fysiska hälsan. TIllsammans med en fysoterapeut kan man återkämta sig från skador, smärta och lindra kronisk smärta. 

I fysioterapi ingår all typ av sjukgymnastik och behandling av neuro-muskulo-skelettala systemet. Terapin anpassas helt efter varje patients behov. Lyssna till din kropp, och boka tid hos din fysioterapeut om smärtan inte ger sig.