Billiga hundburar kan också rädda liv

20 september 2021 patrick pettersson

Du skulle väl aldrig låta ditt barn sitta löst i bilen? Utan bälte eller bilbarnstol? Tänkte väl det. Så varför skulle du utsätta din hund för någonting av samma kaliber? Många har sin hund lös i bilen. Antingen i bagagen eller på sätet. För det första är det senare olagligt. Polisen kommer att stoppa dig och bötfälla dig om hunden inte är placerad i ett säkert utrymme i bilen. Så det är den första anledningen till varför du ska köpa en hundbur till din bil.

Den andra anledningen handlar förstås om säkerhet. Både för dig och för din hund. Det är genom att placera hunden i en krocktestad bilbur i bagageutrymmet som du uppnår bästa möjliga säkerhet. Det kan dock vara värt att undersöka på vilket sätt buren är testad. När den är krocktestad hänvisar man ibland till hur skyddad människorna i bilen är i förhållande till buren vid en krock. Inte nödvändigtvis hundens upplevelse inuti buren.

 

 

Ditt ansvar att hunden är säker

Hunden kallas ofta för människans bästa vän. Men glöm inte bort att du också är hundens bästa vän. Vänner tar hand om varandra. Vänner ska få varandra att känna sig säkra. Och när ni åker bil så ligger ansvaret på dig att din hund ska vara så säker som möjligt.

En bra start kan vara att googla på “billiga hundburar”. Det är inte ovanligt att hundburar går på en hel del pengar, men om du letar på rätt ställen behöver du kanske inte lägga ned en hel förmögenhet för att få en bra bur. Testa gärna den här länken också: https://billiga-hundburar.se/ 

I slutändan handlar det som sagt om säkerheten. Det handlar om att du och din fyrbenta kompis ska få så många år som möjligt tillsammans. Man vill kunna ta med hunden i bilen och åka säkert, precis som med sina barn.

Fler nyheter