Att tänka på när du ska göra takarbeten
takarbeten

Att tänka på när du ska göra takarbeten

Taket är en av de viktigaste delarna på ditt hus. Det har som uppgift att skydda hemmet från väder och vind, men spelar också en viktig roll i husets temperaturreglering. Med andra ord är det mycket mer än bara ett skyddande lock. Därför finns det flera aspekter du behöver tänka på inför ett takbyte. Framförallt är det viktigt att byta taket i tid och inte vänta tills det börjar läcka. Det gör du bäst genom att underhålla taket väl och att gå igenom det grundligt 2-3 gånger per år. På så vis har du koll på när det börjar bli dags att byta.

 

Att lägga taket själv eller att anlita en takmontör

Att lägga ett tak på egen hand är fullt möjligt om man är händig och har erfarenhet av det. Men det är ingenting för en nybörjare. Det krävs att man är minst två personer, att man klarar av att sätta upp de säkerhetsanordningar som krävs och framförallt – att man har väldigt mycket tid. Ska du lägga om ett helt tak får du räkna med att hela semestern behöver avsättas. Har du inte kunskaperna och tiden som krävs är det bättre att anlita en takmontör. Detsamma gäller vid de flesta reparationer.

Att välja leverantör
Om du bestämmer dig för att anlita en firma som gör takarbetet åt dig bör du ta in offerter från olika takläggare. Det finns flera leverantörer som gör takarbeten i Östersund – allt ifrån mindre aktörer till mer etablerade företag som Heta arbeten Tak & Energi AB. Innan du bestämmer dig bör du ta reda på så mycket information om företagen du kan. En hel del takläggare ger garanti på tio år men om företaget skulle gå i konkurs under den tiden kan du bli lidande. Välj därför ett stabilt företag som ger bra garantier, har ett gott rykte och som ger ett professionellt intryck.