Alla bilar behöver kärlek

15 juli 2019 jonas olsson
Alla bilar behöver kärlek

En bil behöver precis som allt annat kärlek och omvårdnad. Så vill du att din bil ska hålla länge och inte rasa i värde så är det bäst att serva bilen och lämna in den på verkstad när det behövs. En del kan du såklart göra själv men det lönar sig att gå till en auktoriserad bilverkstad. De flesta bilmärken har sina egna verkstäder precis som Ford Service i Stockholm har. Se till att ha serviceboken uppdaterad så slipper du obehagliga överraskningar.

 

Auktoriserad bilverkstad eller allbilsverkstad

Marknaden avseende service av bil är avreglerad vilket innebär att du kan vända dig till vem du vill. Idag är bilverkstäderna uppdelade på vad som kallas auktoriserad verkstad och allbilsverkstad. Ford Service i Stockholm är vad som kallas auktoriserad bilverkstad. Det innebär att bilverkstaden har specialiserat sig på just det märket. En allbilsverkstad tar alla bilar. Fördelen med en auktoriserad är att de just specialiserat sig på det märket, inte sällan kan de också leverera helhetslösningar i former av paket. Värt att veta är att ibland krävs det originaldelar för att vissa garantier ska gälla. Då kan det vara bra att anlita en auktoriserad som kan sitt märke.

Värt att tänka på när bilen ska in på verkstad

Det kan vara bra att ha en liten checklista när bilen ska lämnas in till verkstaden. Gäller besöket ett garantiärende så läs noga igenom garantivillkoren. Se till att få en skriftlig kopia på arbetsprotokollet som bilverkstaden tar fram. Arbetsprotokollet blir ett skriftligt avtal. Be dem notera dina synpunkter och se till att det kommer med i protokollet. Skulle ärendet vara försäkringsskada så ska du se till att det står med att du hänvisar till garantin eller reklamation. Väljer du en auktoriserad bilverkstad och ser till att få allt skriftligt så vet du att bilen kommer att få den kärlek den förtjänar.  

Fler nyheter