Affischer, speglar och hyllor kan fungera som naturliga avdelare i ett litet hem

08 januari 2021 Cecilia Olsson

Inramade affischer är ett mycket enkelt och billigt sätt att dekorera väggarna i hemmet. För att ett hem ska kännas riktigt ombonat och inbjudande krävs det ofta något på väggarna. Vare sig det handlar om tavlor, speglar eller hyllor så får det rummet att kännas mer livfullt och vissa gånger även rymligare än vad det faktiskt är.

Avgränsa en liten bostad med väggdekorationer

För den som bor i en liten bostad kan det vara nödvändigt att använda ett rum till flera ändamål, det kan till exempel vara ett vardagsrum som också får fungera som hemmakontor och matplats. Ett snyggt sätt att dela upp de olika områdena i rummet kan vara att arbeta med lite olika väggdekorationer.

Till exempel kan det vara snyggt att ha en tavelvägg till en del, hyllor på en annan och speglar samt belysning på en tredje. Se bara till att de matchar på något sätt för att inte göra en allt för tydlig avdelning. Det kan exempelvis handla om att välja dekorationer som går i samma färg eller följer samma tema. 

Följ en röd tråd genom rummet

Ett säkert sätt att lyckas med en tavelvägg är att välja motiv som går ton i ton med varandra. För ett stilrent intryck räcker det ofta med 2-3 färger på samtliga motiv, vill man ha lite mer rörelse så kan man istället blanda träramar med helsvarta eller helvita ramar. Ställ några inramade affischer med samma färg eller tema på hyllplan i en annan del av rummet för att skapa en helhetskänsla.

Brett sortiment av affischer

https://sohu-shop.se/shop/affischer-7s1.html hittar man fina och prisvärda affischer av hög kvalitet. Sortimentet är noga utvalt och det går att köpa allt från söta barnmotiv till vackra naturmotiv samt även texter och konstmotiv. Det finns helt enkelt något för alla som kan förgylla väggarna i hemmet.

Fler nyheter