3PL kan vara lösningen på många problem

30 maj 2022 william eriksson

editorial

Inte alla känner till begreppet 3PL. Fullt förståeligt, såklart. Ändå kan denna förkortning vara nyckeln till något så stort som ett välfungerande företag där lagerhantering, ordrar och logistik fungerar prickfritt. 3PL står för tredjepartslogistik. En 3PL-firma kan hjälpa andra företag med allt som gäller lager och distribution. 

Varför är då detta vettigt att ha koll på? Ja, lagerhantering är nog inte något gemene man tänker på dagligen, men för den som är i behov av 3PL är det viktigt att känna till vilka tjänster som står till buds. Många 3PL-företag kan skräddarsy en helhetslösning, som https://www.hillmerslogistik.se/tjaenster#3pl till exempel. Det kan gälla både stort och smått. Även kundtjänst går att lägga ut på 3PL, en tjänst som måste fungera men som också kan vara otroligt tidsödande för ett företag.

Varför inte ge mer tid åt kärnverksamheten när det finns proffs som mer än gärna löser logistiken? På flera sätt kan en välfungerande 3PL vara nyckeln till ett företags lyckade expansion och förbättrade resultat. Tiden företaget sparar på att få hjälp med 3PL-lösningar kan läggas på annat, mer lukrativt, arbete. 

 

3PL

 

Rätt lösning för företaget  

Sedan är det ju det där med att hitta rätt 3PL-företag. Med ett pålitligt 3PL-företag i ryggen går nämligen det mesta att lösa och bekymmer kring lagerhållning, orderhistorik och leveranser blir ett minne blott. Då kan fokus istället ligga på något roligare och mer utvecklande. Så borde alla företagare få ha det! 

 Går  ditt företag i 3PL-tankar kan det vara bra att ställa sig följande frågor:

  •           Vilka logistikproblem har företaget?
  •           Vad får lösningen kosta?
  •           Vilka tjänster kan vara aktuella för företaget?
  •           På vilket sätt kan 3PL öka företagets vinst?

När dessa frågor är besvarade kommer säkert mycket peka på att 3PL kan komma till stor hjälp. Man ska inte tveka att anlita 3PL. Det finns god hjälp att få! 

Fler nyheter