Virussanering kräver kunskap och rätt produkter

02 maj 2022 william eriksson

editorial

Covid, vinterkräksjuka – ja, till och med en vanlig höstförkylning. Alla sprids de genom virus. De senaste årens pandemi har på ett brutalt vis satt fokus på hur viktigt det är att vi gör allt vi kan för att skydda oss mot dessa virus. Ett sätt att göra det är att använda desinfektionsmedel som dödar de virus som fått fäste i vår inomhusmiljö. På så sätt finns det chans att slippa bli sjuk.

Att bli kvitt nakna virus och andra

Det finns mängder av olika sorters virus, och olika medel kan användas för att angripa dem. Alkoholbaserade desinfektionsmedel med tillsatser av tensider är effektiva mot svamp, virus med hölje (där coronaviruset är ett exempel) och många sorters bakterier. 

Däremot biter de inte särskilt bra på så kallade bakteriesporer eller nakna virus, som båda kan ge diarréer och kräkningar. Där kan i stället desinfektionsmedlet Virkon vara till hjälp. Virkon har dokumenterad effekt mot alla virusfamiljer, och dödar såväl bakterier som virus och svamp. Både alkoholbaserade desinfektionsmedel och Virkon kan hällas ut i avloppet utan att miljön påverkas. 

image

Det finns alltid hjälp att få

Det gäller helt enkelt att anpassa medlen efter vilken sorts virus man önskar skydda sig emot, och vilken sorts material det är som ska behandlas. Detta kan förstås kännas som en djungel att ta sig igenom på egen hand. Då är det skönt att veta att det finns hjälp att få. Svensk skadedjurssanering, till exempel, är endast ett telefonsamtal bort och mycket information finns att läsa på deras hemsida https://www.svenskskadedjurssanering.se/virussanering

Bra att komma ihåg:

  • Alkohol kan medföra att vissa material, som vår egen hud eller gummi, blir uttorkade. 
  • Att andas in ångorna från alkohol kan medföra huvudvärk, illamående och trötthet. 
  • Det är viktigt att skydda händer och ansikte från stänk. Använd alltid handskar.
  • Ring och rådfråga någon om du är osäker!

Fler nyheter