Vem bestämmer reglerna för vägmarkeringar?

04 augusti 2022 Helen Johansson

editorial

Vem är vägmärksansvarig?

När du kör bil undrar du någonsin vem som bestämmer reglerna för vägmarkeringar? Varför är en vägsträcka markerad med en heldragen linje medan en annan har en streckad linje? Vad är skillnaden mellan en stoppskylt och en skylt för att ge efter? Vägmarkeringar kan vara förvirrande, men de är en viktig del av körningen. I det här blogginlägget kommer vi att undersöka vem som skapar reglerna för vägmarkeringar och vad de betyder!

Vägmarkeringar är en viktig del av trafiksäkerheten. De hjälper till att vägleda förare och informera dem om trafikreglerna. Men vem bestämmer vad dessa markeringar ska vara? Och hur skapas de? I det här blogginlägget tittar vi närmare på svevia.se/vagmarkering det svenska företag som ansvarar för att skapa och underhålla vägmarkeringar i hela Sverige.

vägmarkeringar

Vägmarkeringar utefter standarder

Vägmarkeringar regleras av nationella och internationella standarder. I Sverige ansvarar Trafikverket (STA) för följande fastställa standarder. STA har ett nära samarbete med svevia.se/vagmarkering för att se till att de produkter och lösningar som utvecklas uppfyller behoven på den svenska marknaden.

När det gäller vägmarkeringar finns det många olika regler och förordningar som måste följas. Svevia.se/vagmarkering har åtagit sig att hjälpa alla att förstå betydelsen av vägmarkeringar och hur man följer reglerna.

Svevia är ett svenskt företag som har funnits sedan början av 1900-talet. De ansvarar för en mängd olika saker, bland annat vägmarkeringar. Företaget samarbetar med Trafikverket för att ta fram designen för nya vägmarkeringar. De testar också nya material och tekniker för markering.

Så om du någonsin undrar vem är ansvarig för de gula linjerna på vägen, nu vet du det! Svevia är ett företag som tar trafiksäkerheten på allvar. Och de arbetar alltid för att förbättra markeringarna på våra vägar.

Tack för att du läste! Jag hoppas att detta ger dig en bättre förståelse för svevia.se/vagmarkering och deras arbete.

Fler nyheter