Solfilm i Växjö

30 april 2019 jonas olsson
Solfilm i Växjö

Visst är det underbart att vakna upp när morgonens första solstrålar letar sig in genom fönstret? Ser inte butikslokalen plötsligt större och mer inbjudande ut när solen flödar in?

Så är det ju. Solens strålar är ju inget människor i norr är bortskämda med. Vi blir alla gladare under de få månader som solen behagar oss med sin närvaro varje år. Men allt är inte bara solsken med solljus. Det finns faktiskt några verkligt farliga baksidor med det, som man faktiskt kanske inte alltid tänker på.

 

UV-strålning

Solens UV-strålning kan skada både människor och föremål. Hos människor kan för mycket UV-strålning orsaka hudcancer och olika material kan väldigt lätt blekas av UV-strålning. Vanliga fönster blockerar inte de skadliga UV-strålarna. Betyder detta att man alltid ska ha persiennerna neddragna för att skydda möbler och tapeter? Eller ska man även inomhus ha solglasögon och solskyddsfaktor 50 på sig bara för att vara på den säkra sidan? Eller ska man ta det säkra framför det osäkra och flytta ner i källaren?

Nej, så klart inte. Det finns en enkel och elegant lösning på problemet – solfilm.

 

Det finns hjälp att få

Med hjälp av en solfilm på fönsterna kan man skala bort upp till 99% av alla UV-strålar. Dessutom ser denna film, som enkelt monteras på alla slags fönster, till att sänka temperaturen i bilen, på kontoret eller i hemmet. Allt detta kan uppnås utan att ljusinsläppet påverkas. Så varför utsätta sig själv och möblerna för onödig påverkan av UV-strålning när det finns en lösning som tar bort det farliga men låter en behålla det underbara solljuset?

Det finns flera företag som erbjuder dessa tjänster. Ett exempel på några som monterar solfilm i Växjö är Best of Wrapping. De kan erbjuda en kostnadsfri beräkning baserad på dina specifika behov och har en rad olika alternativ att erbjuda.

Fler nyheter