Skala ner och lev mer in din bostad på Hönö
bostad

Skala ner och lev mer in din bostad på Hönö

Att minska sina valmöjligheter kan ibland vara det bästa valet här i livet. Vi överöses med alternativ och möjligheter på ett sätt som aldrig tidigare. Tänk bara tillbaka ett par generationer och vilka möjligheter dina förfäder hade här i livet. Växte man upp på en bondgård var chansen rätt stor att man också slutade sina dagar där.
Inget fel i det, alls egentligen. 

Finn det enkla livet ute på Öckeröarna

Idag kanske vi ibland till och med känner att det vore skönt om livet vore så enkelt – man tar över sina föräldrars sysslor.
Samtidigt, visst är det skönt att horisonterna har blivit lite större numera. Dock så bombarderas vi som sagt med reklam och annat som gärna vill locka oss till att tro att vi behöver köpa en massa saker för att känna oss hela och fullkomliga.
Om vi istället väljer att välja bort så kanske vi upptäcker att vi finner det som verkligen spelar någon roll för oss.

Alla som är uppväxt på landsbygden vet vad detta handlar om. Spenderade man sin barndom på landet så fanns det inte så många distraktioner, utan man lekte med det som man hade till hands. 
Säkerligen har de som hittar en bostad Hönö utanför Göteborgs kust samma upplevelse. I skärgården så blir livet helt enkelt lite lugnare och trivsammare.

Visst har barnen idag mobiltelefoner som på något sätt når dem även när de inte vandrar bland stadens reklampelare. Samtidigt så man man som vuxen välja att begränsa detta bruk, även om det kan vara tufft.
Det vi måste fråga oss själva är om det är samhällets normer som ska definiera spelreglerna även när vi intuitivt känner att något är fel. Kanske blir dessa beslut lite lättare att fatta när man är på landsbygden – oavsett om denna finns på fastlandet eller ute på en ö i Göteborgs skärgård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *