Sidohängda fönster för funktion och skönhet i huset

22 juni 2021 patrick pettersson

Ibland är helt enkelt det klassiska det vackraste och mest funktionella. Visst är det bra, och fyller sin funktion, med fönster som du kan snurra runt kring sin egen axel. Eller fönster som går att öppna på flera olika sätt. Men vad är väl det mot ett fönster som är sidohängt? Kanske till och med ett fönster som har spröjs? För då har du ett fönster som följer allt det som ses som klassiskt och romantiskt inom arkitektur.

Tänker du att alla sidohängda fönster är likadana? Då har du troligen inte gjort en sökning på internet med orden: fönster sidohängt. För om du gör det så kommer du få en mängd olika modeller, storlekar, färger och material att välja bland. Kanske gör det dig ännu mer konfunderad än du var i förväg? Ingen fara. Alla leverantörer, eller återförsäljare, av fönster går att rådfråga gällande vilket val du ska göra.

 

 

Välj rätt fönster

Ska du bygga ett nytt hus? Grattis! Det är en stor händelse som du aldrig kommer glömma. Men det är också en händelse som kan göra att du får väldigt många val att göra. Det finns tre sätt att bygga hus på. Du kan platsbygga huset med hjälp av lösvirke, lecablock eller andra material. Som nummer två kommer ett hus som du köper som byggsats. Det är lite grann som det platta paket som du kan köpa i möbelaffärer, men enklare än lösvirke.

Det tredje alternativet är att du bygger ett hus som är nyckelfärdigt. Då får du ett hus som du inte behöver göra någonting med, förutom att flytta in. Sedan finns det förstås en hel del variationer mellan de tre alternativen också. Men genomgående är att du ska välja vilka fönster du vill ha, där det vanligaste är de vackra och funktionella sidohängda fönstren som är klassiska.

Fler nyheter