Lagra mer med entresolplan

20 juni 2021 Lily Hansen

Investerar du i entresolplan får du ett lager med flera våningar och sparar in på golvytan trots mångdubblad lagerkapacitet. Man kan säga att entresol är pallställ taget ett steg längre. Entresol är en ställning som du kan kliva upp på, den kan ha trappa och räcken, och framför allt, den har golv som man kan gå på och använda som lageryta.

Golvet kan ha varierande mönster, men hela ställningen och alla tillbehör är i metall. Det är elegant och platsbesparande med entresolplan. Behöver du utöka ditt lager kan du välja pallställ eller entresol, och då slipper du att bygga till eller bygga ut ditt befintliga lager.

Plats i reserv

Det är bra med entresol, för du har alltid lagerkapacitet i reserv. När du inte behöver platsen är den helt enkelt tom, och det går inte åt en extra lagerbyggnad, utan du klarar dig med det som redan finns. Vid perioder när det är stor tillverkning eller man köper in stora mängder råvaror kan man enkelt lasta upp det som ska lagras.

Det kan kännas tryggt att vara så flexibel. Ibland kan man få mängdrabatt på stora leveranser, och man kommer undan med en enda fraktkostnad. Köper man stora mängder kan man ofta få leveransen fraktfritt.

Svårt att bedöma lagermängd i förväg

Det är också bra att ha ett rejält tilltaget lager om det blir stor efterfrågan på en produkt. Skaffa entresol från ett specialistföretag, så är problemet löst. Det kan vara svårt att bedöma hur stor efterfrågan ska bli, särskilt om det är en ny vara i sortimentet. 

Sedan har man ju alltid kvar sällanköpsprodukter, som man mest lagerför för att kunder inte ska gå till en annan leverantör. Satsa på entresol, för då vet du att du alltid har plats. Du kan investera i både trappa och räcken till, men det finns olika utföranden.

Fler nyheter