Kontorsstolar från Herman Miller säkerställer en bekväm arbetsplats

27 maj 2020 Cecilia Olsson

När man sitter ner och arbetar vid ett skrivbord hela dagarna så är det jätte viktigt att man har en ergonomisk stol. Sitter man illa så kan man få problem i rygg och nacke som dessutom kan leda till huvudvärk och andra otrevliga symptom. 

Vilka funktioner behöver man?

Först och främst så ska man ha en sits som känns skön att sitta i, en annan viktig sak är att stolen har en funktion som gör det möjligt att höja och sänka den. Det är även en fördel om man kan vinkla sitsen samt ställa ryggstödet för att få en optimal sittposition. När man sitter ner bör man kunna ha fötterna plant på marken och benen i en 90 gradig vinkel. Kan man justera djupet på sitsen så är 5-10 centimeter mellan knäveck och sitsens främre del det rekommenderade avståndet och genom att vinkla sitsen framåt kan man gynna blodcirkulationen i låren.

Det är bra med variation

Det är bra för kroppen att variera ställning under dagen, därför kan det vara bra med en kontorsstol som erbjuder flera olika möjligheter att ställa in och justera. Det är också bra med ett höj- och sänkbart skrivbord för att även kunna stå upp och arbeta emellanåt. Man ska också se till att sträcka på sig och ta kortare pauser då och då för att få igång blodcirkulationen och minimera risken för stelhet och värk i kroppen. 

Vill man ha en bra stol till sin arbetsplats så kan man köpa en Herman Miller kontorstol hos Valueshop. Herman Miller stolar är tillverkade i högsta kvalitet samt med hänsyn till miljön. De är ergonomiska och formar sig efter kroppen. Hos Valueshop kan man även välja vilka ryggstöd, armstöd, hjul samt andra tillbehör man vill ha för att få en skräddarsydd kontorsstol som ger optimal komfort. Det garanterar att man får en mycket bekväm arbetsplats.

Fler nyheter