Konsumentkredit är ett lån som kan passa den som vill få tillgång till extra pengar snabbt

14 februari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Att ta ett lån är något som man aldrig bör göra utan att tänka efter före och framförallt bör man räkna på om man har råd med det. Anledningen till att man aldrig bör ta ett lån i onödan är för att det aldrig kommer gratis, det kommer alltid kosta mer än om man hade sparat ihop pengarna själv. Är det trots allt så att man faktiskt behöver ta ett lån så bör man försöka hitta det som har de bästa möjliga villkoren och som sagt alltid räkna på samtliga kostnader för att säkerställa att man kommer att kunna betala tillbaka på lånet. 

Vad krävs för att man ska få låna pengar?

Olika långivare kan ha olika krav på låntagare, men det som är standard är att man ska vara minst 18 år gammal (hos vissa långivare måste man till och med vara äldre, men aldrig yngre) man måste helt enkelt vara myndig. Man ska även vara folkbokförd i Sverige och inte ha någon skuld hos Kronofogden.

lån

Ett lån som passar den som snabbt vill ha pengarna på kontot

Det finns flera olika sorters lån att välja mellan, ett av de vanligaste är konsumtionslån. Det har fördelen att det inte krävs någon säkerhet och man kan få tillgång till pengarna väldigt snabbt. Till skillnad från exempelvis ett bolån, där bostaden står som säkerhet för lånet.

Ett bra lån om du är osäker på hur mycket som behövs

Ett konsumtionslån kan även kallas konsumentkredit. Det innebär att det dels kan vara ett lån, dels en slags kredit. Det som skiljer en kontokredit mot ett vanligt lån är att kontokrediten fylls på i takt med att man betalar av. Detta kan vara bra om man behöver ta ett lån men är osäker på exakt hur mycket pengar man kommer att behöva direkt, eftersom man får en viss summa beviljad och kan sedan välja om man vill ta ut hela summan eller bara delar av den. Hos SwiftBanker kan man läsa mer och jämföra olika lån för att hitta det som passar bäst. 

Fler nyheter