En pizza vid dörren kan rädda liv
pizzerior

En pizza vid dörren kan rädda liv

Det är tur att vi har ett så väl utbyggt budsamhälle sedan några år tillbaka. Idag går det att beställa det mesta och få det levererat hem till dörren.
Detta är såklart extra intressant när vi har ett pandemiskt virus som härjar runt hela jorden. Att minimera kontakten ute i samhället är just nu hög prioritet för att minska framfarten av Covid-19. Visst, för oss som är yngre och friska så är det kanske inte så mycket att vara rädd för. Men för de äldre och svagare grupperna i samhället kan viruset innebära stora hälsofaror, och i vissa fall till och med döden.

Tänk därför efter både en och två gånger om du kan undvika att själv behöva vistas utanför hemmets trygga väggar. Flera arbetsgivare ber nu sina anställda att jobba hemifrån för att minska spridningsrisken. Ett klokt val om även flera stater har följt. Bland annat har Norge och Danmark stängt skolor, och i Danmark arbetar alla offentligt anställda hemifrån – med undantag för dem som arbetar på kritiska samhällsfunktioner.

Vad kan då vi göra i vår vardag?
För att återgå till inläggets början: Välj utkörning där det är möjligt. Det gäller allt från mathandel till snabbmat. Ska du ha en pizza – köp då en via utkörning. Då kan budet till exempel lämna pizzan utanför dörren eftersom betalningen redan är gjord på förhand. På så sätt blir det mindre risk för att ni potentiellt ska smitta varandra.
Pizzan kommer ändå att smaka lika gott – speciellt om ingredienserna kommer från https://www.vpg.nu/sv/default.asp. Och du slipper oroa dig för att någon nyser medan du sitter och väntar på din pizza inne på själva restarurangen.

Någonstans handlar det om många bäckar små. Att vi alla gör vad vi kan för att minska virusets möjligheter till spridning kan i slutändan rädda liv.
Kanske på en främling, kanske på någon som står dig nära.