En flakkåpa gör din bil mer flexibel

16 juni 2022 william eriksson

editorial

Många som har en pickup uppskattar att ha en bil som det är enkelt att lasta på och av. Med ett stort öppet lastutrymme får man plats med sina tillbehör när man kör mellan olika uppdrag och arbetsplatser. Kanske är man djurvårdare och behöver kasta upp krattor och djurmat på flaket, eller grävare och behöver lasta på lite verktyg på flaket på väg till grävmaskinen. 

Men pickupen har en tydlig nackdel. Den har inget tak över flaket och det som ligger på det ligger oskyddat för väder och vind. Ibland kanske det är viktigare att kunna stuva undan det man fraktar och se till att det inte finns någon risk att lasten blåser av på motorvägen, eller blir sjöblöt i en plötsligt störtskur. 

 

Montera en kåpa i perfekt matchning med bilen

Lösningen heter flakkåpa. Flakkåpan är en top till flaket på en pickup och levereras till de flesta bilmärken på marknaden. En fördel med en flakkåpa är att den kan monteras utan att man behöver skruva eller göra andra ingrepp på bilen. Vill man inte ha flakkåpan på kan man alltså ta av den utan att bilen påverkas. 

Flakkåpan kan tillverkas i många olika stilar och färger och anpassas för att perfekt smälta samman med bilens design. Titta gärna på de olika varianter som finns tillgängliga: https://www.celer.se/pickup-tillbehor/snugtop-flakkapor-lock/

 

flakkåpa

 

Säkra flakkåpor med bromsljus och tonade fönster

Förutom att flakkåpan tillverkas för att bli en enhet med bilen, är den också utrustad med fönster och bromsljus. Det finns en del varianter att välja mellan. Kanske vill man ha tonade fönster och skjutbara sidofönster, en baklucka helt i glas eller en flakkåpa som går att säkra med ett rejält lås. Möjligheterna är många och det är bara att titta in hos en återförsäljare och välja ut det som passar just din bil och dina behov.

Fler nyheter