Effektivisera din träning med en smartwatch

14 juli 2021 jonas olsson

Gillar du att träna? Kul, du är inte ensam. Träning blir dock ännu roligare av att du sätter upp mål och hela tiden försöker nå dessa och toppa nya rekord. Som till exempel hur snabbt, eller hur långt, du springer. Men hur gör du det på ett smidigt sätt? Många mäter sin träning i telefonen Men ärligt talat, det är rätt så klumpigt att ha med telefonen när du är ute och springer. Det finns inga bra träningsshorts där den ligger stabilt i fickan. 

Många löpare lockas därför av att köpa en smartklocka istället. En smartklocka på handleden är betydligt bekvämare än en tung mobiltelefon i fickan. Idag finns det dessutom riktigt bra GPS-klockor som passar helt perfekt i träningssituationer. I klockan håller du koll på dina prestationer. Det är bara att vinkla upp armen och kolla. Och du kan kolla hela tiden. Att ta upp telefonen ur fickan för att granska tränignsappen är sjukt irriterande i längden. 

 

 

Alla funktioner i klockan

Det bästa av allt är att du inte missar någonting om det skulle ringa. Att sätta på sig en smartwatch för att bevaka din träning innebär inte att du behöver göra avkall på telefonens funktioner. När någon ringer, skickar ett sms eller du får ett mejl – då får du en notifikation i klockan. Avgör själv om det ärt värt att avbryta träningen för att svara i telefonen. Eller bara ta samtalet direkt i klockan. Den funktionen finns ofta också.  

Det är egentligen otroligt hur tekniken har gått framåt så att allt som får plats i en telefon nu också verkar få plats i ett litet armbandsur på handleden. Man känner sig nästan som en hemlig agent när man pratar i sin klocka. Här kan du få en inblick av vilka klockor som finns att köpa idag: https://mysmartwatch.se/

Fler nyheter