Dekorera vardagsrummet med en flygel

21 november 2019 william eriksson
Dekorera vardagsrummet med en flygel

Äntligen ett alldeles eget hus. Har du det där stora, luftiga och vackra vardagsrummet som du alltid drömt om? Nu är det bara dags att möblera det också. Vad ska du göra med allt utrymme? En flygel såklart! Det är den ultimata dekorationen i det större vardagsrummet. De flesta har sett i filmer som “Stolthet och fördom” eller avsnitt av Madicken hur pianot står där som pricken över i:et i det luftiga sällskapsutrymmet. Kanske var det där som drömmarna föddes från början. 

 

 

Hur fungerar en flygel egentligen?

Vad är det som gör en flygel så speciell? Förutom att den är vacker att se på och ger utrymmen för fotografier så är den även vacker inuti. När man öppnar den kan man se strängarna som är spända längs möbeln. En flygel är ett akustiskt instrument. Med detta menas att ljuden inte skapas elektroniskt. Istället så är det små hammare som slår på strängarna när du trycker på tangenterna. 

 

 

Alternativet till flygel 

Har du letat efter en Flygel i Stockholm och kommit fram till att det är en för stor möbel så behöver du inte gråta för det. Det finns nämligen akustiska pianon i mindre storlekar. Det är alltså ingen flygel längre, men pianot har fortfarande den klassiska stilen och ljudet. Strängarna är spända bak på pianot istället för att vara lagda vågrätt. Detta sparar dig mycket plats. Du kanske inte får den där drömleyouten som tidigare, men du har fortfarande ett vacker akustiskt piano. Precis som flyglar så finns de både i neutrala träfärger, men också i snyggt lacksvart. Med andra ord så kan du välja färg efter stilen på ditt vardagsrum. Skulle du hitta ett piano som behöver fixas till så kan Fyrispiano hjälpa dig. När man fixar upp ett piano så kan man även byta färg på det. Kanske lacka det rött eller vitt?

Fler nyheter