Anlita en advokat som är specialiserad på migrationsrätt i Göteborg

12 februari 2022 jonas olsson

editorial

Den som flyr, förföljs eller riskerar att skadas allvarligt i sitt hemland har rätt att söka skydd i ett annat land och att lämna in en asylansökan. En asylansökan kan man lämna in på Migrationsverkets kontor i Göteborg eller hos gränspolisen i samband med att man reser in i Sverige. Som asylsökande har man rätt till en egen advokat som betalas av den svenska staten. Man bör även känna till att man också har rätt att själv välja advokat.

Det kan vara bra att redan från början ta hjälp av en advokat med asylansökan, särskilt då den måste göras på svenska eller engelska. Advokaten man anlitar måste vara specialiserad på migrationsrätt och asylrätt. Då får man den hjälp man behöver genom asylprocessen. En advokat med migrationsrätt som expertområde brukar även kunna hjälpa till med att ansöka om arbetstillstånd för personer som kommer från länder utanför EU, och som vill arbeta i Sverige.

 

advokat

 

Så hittar man rätt advokat

En asylansökan ska man ta på största allvar eftersom utslaget kommer att ha stor påverkan på framtiden. Bor man i västra Sverige gäller det att välja en advokat som är specialiserad på migrationsrätt i Göteborg eller någon av de närliggande städerna. Många gånger kan man få rekommendationer på bra advokater via vänner som har befunnit sig i samma situation. Men man kan även söka på nätet eller gå via den sökfunktion som finns på Advokatsamfundets hemsida.

När man träffar advokaten för första gången brukar man få beskriva den situation som man befinner sig i och vad man behöver hjälp med. För att nyttja tiden med advokaten på ett så bra sätt som möjligt, och för att underlätta kommunikationen, kan det vara bra att i förväg skriva ner vad som har hänt i kronologisk ordning. Likaså ska man ta med alla dokument man har.

Fler nyheter