AC i sommarvärmen

08 maj 2019 Mikael Barani
AC i sommarvärmen

Alla som minns sommaren 2018 vet att det är bäst att kolla AC:n i bilen inför säsongens roadtrips och familjeturer. Få saker är så ”vardagsjobbiga” som att sitta och svettas i en bil, med frustrerade barn, på en resa som ät tänkt att vara en trevlig tur med familj och vänner.
Allt bara för att du inte kollade kylsystemet i tid.

Det är lätt att skjuta upp upp beslutet att kolla om AC-tanken är redo för sommarens åkturer. Ibland kan man komma på det i sista stund, och då kan det vara fler som har fått samma idé.
Då står man där, och hänger vid R/T bilverkstad i Skärholmen, och hoppas på att Roffe, Thomas och resten av gänget ska hinna kolla på ens bil snabbt. Mitt under rådande sommartider.

Nej då är det lika bra att göra det i tid. Varför inte göra det redan nu, som en del av planeringen inför semestern? Det är en enkel grej, och du kommer att tacka dig själv om några månader.

Istället kan du sedan lägga tid på att njuta av en sval åktur i din bil, medan familjen glatt åker med. Sverige är fullt av fina sträckor där du kan uppleva den fantastiska naturen genom bilfönstret.
Ta till exempel Dalarnas stilla sjöar. Alla som har besökt området kring Siljan vet vilken fantastisk plats detta är. Då snackar vi inte bara nästintill mytiska Tällberg, utan hela området däromkring.
Passa även på att stanna till i Rättvik och gå ut på Långbryggan. Precis som namnet antyder är detta en flera hundra meter lång brygga, i detta fall en ångbåtsbrygga, med en vilsam liten ö i bortre änden.

Så låt sommarsinnet finna ro redan nu. Sväng förbi R/T Bilverkstad för att kolla din AC i Skärholmen utanför Stockholm.
Då kan du ta det lugnt i sommar när du har semester.

Fler nyheter